OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 19., hétfő 15:20

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - Kampánycéljai érdekében ismét valótlanságokat híresztelt a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője. Volner János sajtótájékoztatóján törvénytelennek nevezte az ÁSZ jogszerű ellenőrzését, és újfent megrágalmazta a független Állami Számvevőszéket. Az ÁSZ nyomatékosan hangsúlyozza: a Jobbik ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával járt el. Volner János kijelentése azért is érthetetlen, mert a Jobbik elnöke határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére.

    Az Állami Számvevőszék 2018. január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ÁSZ megállapította, hogy a párt a 2015-2016. évek vonatkozásában nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. Az ÁSZ hatósági kockázatjelzés alapján feltárta továbbá, hogy a Jobbik 2017 első félévében működéséhez a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ nem hatóság, nem rendelkezik szankcionálási jogkörrel, ezért nem szab ki semmilyen büntetést. Jogosítványai arra terjednek ki, hogy a párttörvény – 2014. január 1-től egyébként szigorított – előírásai alapján amennyiben a pártok tiltott támogatást fogadtak el, akkor megállapítsa annak az értékét.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.