OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 20., kedd 19:19

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 20., kedd (OS) -

    A fővárosi taxirendelet módosítása a taxisok és fuvarszervezők többsége szerint szükséges. Ez a többség azzal is tisztában van, hogy a piac szabályozásának egyik, de nem egyetlen eszköze a mi rendeletünk, így nem zárkóznak el az elől, hogy a taxisok költségcsökkentését célzó – akár konkrét (magasabb rendű) jogszabálymódosítást tartalmazó – javaslatot dolgozzanak ki.
A többség tehát velünk együtt azon dolgozik, hogy a rendelet megalkotása óta eltelt idő tapasztalatait felhasználva, a piac változásaira reflektálva találjon megoldásokat, folyamatosan javítva a szolgáltatás színvonalát.
A többség nem kéri rajtunk számon a Budapest Airport Zrt. taxidroszt státuszának újraszabályozását, hiszen tisztában van vele, hogy ebben az ügyben nincs hatáskörünk, mint ahogy nem tudunk beleszólni az egyes taxitársaságoknál alkalmazott alvállalkozói díjak meghatározásába sem.
A zajos kisebbség mindeközben elérkezettnek látja az időt, hogy érdekvédelmet színlelve "teljes blokádot hirdessen" és "visszaszerezze a repteret és rendszert döntsön meg". A nyilvánvalóan politikai célzattal szerveződő demonstrációtól a nagyságrendekkel több tagot számláló Országos Taxis Szövetség már el is határolódott.
Ők értik ugyanis, hogy ha valami, akkor ez tényleg nem szolgálja az utasok, de tovább megyek: nem szolgálja egy budapesti érdekét sem.
dr. Szeneczey Balázs
főpolgármester-helyettes

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.