OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 22., csütörtök 15:38

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. március 22., csütörtök (OS) - A Jobbik magyarázatot követel Pálffy Ilonától

    Az elmúlt napokban számos külföldön élő magyar jelezte, hogy Orbán Viktor főtanácsadója, Bakondi György fideszes e-mail címéről kapott 60 millió migránssal riogató és a Fidesz-KDNP mellett kampányoló e-mailt. Mindez azt követően történt, hogy kérték a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket, amelynek során regisztrálták címüket is. Az érintettek elmondása szerint azonban a Fidesznek semmilyen módon adták meg adataikat, nem hatalmazták fel őket a kapcsolattartásra. A kormánypárt megkeresései így felvetik a jogszabálysértés gyanúját.

A Jobbik magyarázatot követel Pálffy Ilona egykori fideszes helyettes államtitkártól, a választások lebonyolításáért és a regisztráció során megadott e-mail címek kezelésért felelős Nemzeti Választási Iroda elnökétől! A külképviseleti névjegyzékbe vétel során megadott e-mail címek hogyan kerülhettek a Fidesz birtokába? Lehetséges-e, hogy valamilyen kémprogram segítségével szerezték meg azokat? Ebben az esetben felmerülhet-e a választási eljárás további manipulálása, a választás eredményének befolyásolása? Juthatott-e más, illegális úton a párt birtokába az adatbázis? Kiadta-e az NVI ezeket az adatokat bármilyen módon a Fidesznek, vagy bármely más pártnak, magánszemélynek?

A választások tisztaságának garantálása érdekében a Jobbik mielőbbi választ vár az NVI elnökétől!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.