OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 23., péntek 16:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 23., péntek (OS) - DK-Szolidaritás: Újabb Fideszes képviselőről derült ki, hogy hazudott vagyonnyilatkozatában

    Szatmáry Kristófról, a Fidesz Budapest XVI. kerületi képviselőjelöltjéről egyre cifrább dolgok tudódnak ki. Azt már korábban megtudtuk, hogy családi vállalkozásuk feketén foglalkoztat embereket, és hogy boltjaikban előszeretettel nem adnak számlát.

Ezúttal magáról a képviselőről derült ki, hogy az átlagkereset több mint nyolcszorosának megfelelő havi jövedelmet titkolt el. A kormány által megvásárolt MKB bank előbb az egészség-, majd később a nyugdíjpénztára igazgatóságában is elnökké választotta. Az ezért járó illetményt képviselőként a törvény értelmében nem vehette föl, ezért havi két és félmillió forint értékben biztosítást kötöttek a javára. Ez nyilvánvalóan jövedelemnek minősül, ám Szatmáry vagyonnyilatkozatának sem a jövedelemről szóló részében nincs nyoma, sem a nagy értékű értékpapírokra, köztük a biztosításokra rákérdező rovatban nem tüntette föl. Ő is beállt tehát a jövedelmüket eltitkoló Fideszes képviselők hosszú sorába.

A Demokratikus Koalíció a rend kedvéért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szatmáry ellen, bár előre látható, hogy a mentelmi bizottságban ülő elvbarátai őt éppúgy kimossák majd belőle, mint annyi társát. Április 8-a után azonban ő is kénytelen lesz számot adni valamennyi stiklijéről.

Nemes Gábor
a DK országgyűlési képviselőjelöltje Bp. 13. vk.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.