2024. április 20. szombat

2018. március 23., péntek 16:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 23., péntek (OS) - DK-Szolidaritás: Újabb Fideszes képviselőről derült ki, hogy hazudott vagyonnyilatkozatában

Szatmáry Kristófról, a Fidesz Budapest XVI. kerületi képviselőjelöltjéről egyre cifrább dolgok tudódnak ki. Azt már korábban megtudtuk, hogy családi vállalkozásuk feketén foglalkoztat embereket, és hogy boltjaikban előszeretettel nem adnak számlát.

Ezúttal magáról a képviselőről derült ki, hogy az átlagkereset több mint nyolcszorosának megfelelő havi jövedelmet titkolt el. A kormány által megvásárolt MKB bank előbb az egészség-, majd később a nyugdíjpénztára igazgatóságában is elnökké választotta. Az ezért járó illetményt képviselőként a törvény értelmében nem vehette föl, ezért havi két és félmillió forint értékben biztosítást kötöttek a javára. Ez nyilvánvalóan jövedelemnek minősül, ám Szatmáry vagyonnyilatkozatának sem a jövedelemről szóló részében nincs nyoma, sem a nagy értékű értékpapírokra, köztük a biztosításokra rákérdező rovatban nem tüntette föl. Ő is beállt tehát a jövedelmüket eltitkoló Fideszes képviselők hosszú sorába.

A Demokratikus Koalíció a rend kedvéért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szatmáry ellen, bár előre látható, hogy a mentelmi bizottságban ülő elvbarátai őt éppúgy kimossák majd belőle, mint annyi társát. Április 8-a után azonban ő is kénytelen lesz számot adni valamennyi stiklijéről.

Nemes Gábor
a DK országgyűlési képviselőjelöltje Bp. 13. vk.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció