OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 23., péntek 18:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 23., péntek (OS) - DK-Szolidaritás: A Fidesz gyűjti a szomszédos országok magyarjait a választásra

    A román hatóságokkal kötött megállapodás szerint a választás napján nyitva lesznek az egyébként csak szombaton nyitva tartó ideiglenes határátkelőhelyek is – jelentette be Marosvásárhelyen nagy diadallal Szijjártó Péter. A kormány így kívánja megkönnyíteni a magyarországi szavazóhelyiségek megközelítését azoknak a romániai magyar állampolgároknak, akik valódi vagy kamu lakcímet létesítettek Magyarországon és így személyesen nem csak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

A Fidesz kétségbeesetten próbálja gyűjteni a határon túli szavazatokat hatalmon maradásához. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint viszont nincs rendjén, hogy azok az emberek ültethetik a Fideszt újabb négy évre a nyakunkba, akiknek nem kell elszenvedniük Orbán országlásának hátrányait. Nem őket fosztotta meg szabadságuktól Orbán, nem az ő oktatásukat és egészségügyüket rombolta le, nem az ő gazdaságukat tette sereghajtóvá a régióban és nem az ő földjeiket, trafikjaikat, nyugdíj megtakarításaikat és uniós támogatásaikat lopta vagy lopatta el cimboráival. A DK az egyetlen párt, amelyik nem csak a határon túli, de a magyarországi magyarok önrendelkezését is biztosítani akarja, ezért továbbra is azt képviseli, hogy ne szavazhasson Magyarországon, aki soha nem élt itt.

Ara-Kovács Attila
a DK külügyi kabinetjének vezetője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6. VK.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.