2024. április 24. szerda

2018. március 23., péntek 18:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 23., péntek (OS) - DK-Szolidaritás: A Fidesz gyűjti a szomszédos országok magyarjait a választásra

A román hatóságokkal kötött megállapodás szerint a választás napján nyitva lesznek az egyébként csak szombaton nyitva tartó ideiglenes határátkelőhelyek is – jelentette be Marosvásárhelyen nagy diadallal Szijjártó Péter. A kormány így kívánja megkönnyíteni a magyarországi szavazóhelyiségek megközelítését azoknak a romániai magyar állampolgároknak, akik valódi vagy kamu lakcímet létesítettek Magyarországon és így személyesen nem csak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

A Fidesz kétségbeesetten próbálja gyűjteni a határon túli szavazatokat hatalmon maradásához. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint viszont nincs rendjén, hogy azok az emberek ültethetik a Fideszt újabb négy évre a nyakunkba, akiknek nem kell elszenvedniük Orbán országlásának hátrányait. Nem őket fosztotta meg szabadságuktól Orbán, nem az ő oktatásukat és egészségügyüket rombolta le, nem az ő gazdaságukat tette sereghajtóvá a régióban és nem az ő földjeiket, trafikjaikat, nyugdíj megtakarításaikat és uniós támogatásaikat lopta vagy lopatta el cimboráival. A DK az egyetlen párt, amelyik nem csak a határon túli, de a magyarországi magyarok önrendelkezését is biztosítani akarja, ezért továbbra is azt képviseli, hogy ne szavazhasson Magyarországon, aki soha nem élt itt.

Ara-Kovács Attila
a DK külügyi kabinetjének vezetője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6. VK.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció