OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 26., hétfő 12:38

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) -

    Szigetvári Viktor: A hatalmával visszaélő Handó Tünde mondjon le az OBH elnöki pozíciójáról!

Szigetvári Viktor lemondásra szólítja fel Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökét miután a bíróság is kimondta, hogy egyértelműen visszaélt hatalmával. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz az igazságszolgáltatás maradék függetlenségének bedarálására készül. Ezért is fog Orbán Viktor és illiberális rezsimje április 8-án megbukni.

Handó Tünde az OBH elnökeként egyértelműen visszaélt a jogkörével - ezt mondta ki a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mai, elsőfokú döntésében. Handó Tüdét a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőbírója perelte be, amiért a bírósági vezetők kinevezésekor visszaél a hatásköreivel, és csak azt nevezi ki vezetőnek, akit akar.

Szigetvári Viktor szerint az elnyomó és szabadságot korlátozó Orbán-rezsim Handó Tünde felhasználásával elkezdte lépéseit a putyinizálódás felé. Az is nyilvánvalóan látszik hogy a Fidesznek ez nem elég, az igazságszolgáltatás maradék függetlenségének bedarálására készül. A bíróságoknak és a bíróknak egyetlen feladatot szán a Orbán-kormány: hogy eltussolja a fideszes lopásokat, választási csalásokat.
Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja Handó Tündét, hogy miután bebizonyosodott: visszaélt a jogkörével, azonnal mondjon le az OBH elnöki pozíciójáról.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.