OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 26., hétfő 12:38

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Újabb arab szál Orbánék gazdagodásában -

    Ghaith Paharon szállította Orbán Viktornak és körének az ötletet és a kapcsolatokat ahhoz, hogy lehetőség szerint nyomtalanul lehessen eltüntetni korrupcióból származó milliárdokat? És ezért kellett megszerezni a legfelső fideszes vezetésnek és a hozzájuk kapcsolódó köröknek az MKB-t, hogy legyen egy “házi bankjuk", amelyik háttérül szolgál ezekhez a tranzakciókhoz?

A mai hírek fényében nem véletlen, hogy soha nem kaptam semmilyen értelmes választ arra, hogy vizsgálták-e a magyar hatóságok Ghaith Pharaont és cégeit pénzmosási szempontból. És nyilván az sem véletlen, hogy Pharaon beutazását és magyarországi tartózkodását annyira takargatták, hogy semmilyen információ ne kerülhessen ki. Inkább vállalták, hogy köznevetség tárgyává lesznek, hogy egy dollármilliomosnak a Magyarországon működő, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő jordán tiszteletbeli konzul igazolja a megélhetését Magyarországon, csakhogy ne kelljen Pharaon bankszámlájával és vagyonával a magyar hatóságoknak foglalkozniuk. Csak nem azért történt mindez, mert tartottak attól, hogy az FBI esetleg egy nyomozás kapcsán adatokat kérne, és fény derülhetne nemzetközi bűnözői csoportok és az Orbán-klán kapcsolatára?


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.