OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 26., hétfő 12:47

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Közös nyilatkozatot írt alá 2018. március 23-án, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vándorgyűlésén, Tatán az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Gyógyszerészi Kamara a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezdeményezésére. A Minisztériumot dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, a Kamarát dr. Hankó Zoltán elnök, a Kabinetirodát pedig Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott képviselte.

    A nyilatkozat célja a gyógyszerellátás szereplőinek az egészségügyi kormányzattal történő egyetértése, amely magában foglalja a gyógyszerre szoruló betegek megfelelő minőségű gyógyszerekkel való ellátását, a terápiás döntések támogatását, a gyógyszerek helyes alkalmazásához szükséges szakértő tájékoztatás nyújtását, a betegek terápiájának segítését, valamint részvételt a lakosság egészséges életmódra nevelésében.

Az aláírás előtti beszédében dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár visszatekintett az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseire, és kiemelte a kormányzat egyik legfontosabb célját a gyógyszertárak magyar kézben tartását, illetve a gyógyszerészi többségi tulajdonlásnak a megvalósítását. Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzatnak is szüksége van a gyógyszerészekre a betegek jobb ellátása, és a gyógyszerbiztonság növelése érdekében.


     Kiadó: Magyar Gyógyszerész Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.