OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 27., kedd 09:56

Az MKB Bank Zrt közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt a Magyar Nemzet cikke kapcsán

        Az MKB Bank a tegnapi napon "Az MKB Bank tevékenységét teljeskörű jogszabályi megfeleléssel végzi" címmel kiadott sajtóközleményében előzetesen jelezte, hogy egy, a Magyar Nemzet által publikált cikk tartalmával kapcsolatosan elemzi a jogi lépések szükségességét.
     A Magyar Nemzet 2018. március 26. napján a "Gyémánttá vált "alkotmányos költség", magyar védett tanú Amerikában" címmel megjelent tartalmának részletes jogi elemzése megtörtént, ezzel kapcsolatosan az MKB Bank fontosnak tartja a nyilvánosság lehető legszélesebb körű tájékoztatását az alábbiakról.
     Az MKB Bank Zrt. az üzleti jó hírnevének súlyos sérelmét jelentő, alaptalan rágalomnak tartja a cikk MKB Bankra vonatkozó állításait, ezért rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz a Magyar Nemzet cikke kapcsán.
     Ahogyan azt a bank tegnapi napon kiadott közleménye is hangsúlyozza: az MKB Bank Zrt. biztosítja az Európai Unió IV. pénzmosás megelőzési Irányelvnek (EU 2015/849 Direktíva) való megfelelést. Az MKB Bank Zrt. a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben, valamint a törvény végrehajtásához kapcsolódó 19/2017. (VII.19.) MNB rendeletben és a 21/2017. (VIII.3.) NGM rendeletben foglalt jogszabályi követelményeknek megfelelően jár el a pénzmosás megelőzési tevékenysége során.
     A magyar bankrendszer jogszerű működésébe vetett általános állampolgári bizalom megerősítése valamint az az ügyfelek MKB Bankkal kapcsolatos bizalmának fenntartása és a bank üzleti hírnevének megvédése egyaránt megköveteli, hogy a bank határozottan visszautasítson minden olyan próbálkozást, melynek célja az, hogy a bank nevét lejárató kampányokba belekeverjék, a bankot politikai célokra - eszközként - használják.
     Annak érdekében, hogy egyértelművé és érzékelhetővé váljon a hivatkozott cikk tartalmának valószerűtlensége - és ezáltal is nyilvánvaló legyen az MKB Bankkal kapcsolatos lejárató szándék egyértelműsége - jelezzük, hogy míg a cikk szerint "ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról" addig az elmúlt három évben, szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek által kezdeményezett - 250.000 eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében - mintegy 18 Mrd forintot vettek fel ügyfeleink a kirendeltségeinkben.
     Bővebb információk: sajto@mkb.hu  

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.