OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. március 27., kedd 12:41

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Szavazz haza! - Trócsányi Lászlónak két hónap is kevés volt, hogy válaszoljon a kérdéseinkre

    A Liberálisok arra hívják fel a külföldön élő magyarok figyelmét, hogy március 31-én lejár a külképviseleteken való szavazás regisztrációs határideje, azaz már csak szombat 16 óráig kérhetik levélben vagy ügyfélkapun keresztül, hogy külföldről szavazhassanak az április 8-i választáson. A Liberálisok azért tartják fontosnak a külföldön élő választók pontos tájékoztatását, mert egyre több külföldön dolgozó, tanuló magyar állampolgár kíván élni demokratikus jogával. A megnövekedett választói részvétel miatt különösen fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre a külképviseleteken. Ezért javasoltuk kihelyezett szavazókörök létesítését, valamint azt, hogy a külképviseleteken a szavazás napját megelőző szombaton is le tudják adni voksukat a választók.

A január elején elindított Szavazz haza! kezdeményezésünk első lépéseként Áder János köztársasági elnökhöz fordultunk, aki az igazságügyi miniszterhez továbbította javaslatainkat, Trócsányi László azonban képtelen volt két hónap alatt válaszolni felvetéseinkre. A Liberálisok szerint a miniszter két lehetőség miatt hagyta figyelmen kívül a kérésünket: adminisztrációja képtelen egy levelet megírni, vagy ami valószínűbb: Trócsányi hatalompolitikai érdekekből nem látja el közigazgatási feladatait. Bármelyik esetről is van szó, mindkettő az igazságügyi miniszter alkalmatlanságáról tesz tanúbizonyságot.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.