2024. április 25. csütörtök

2018. március 27., kedd 12:41

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Szavazz haza! - Trócsányi Lászlónak két hónap is kevés volt, hogy válaszoljon a kérdéseinkre

A Liberálisok arra hívják fel a külföldön élő magyarok figyelmét, hogy március 31-én lejár a külképviseleteken való szavazás regisztrációs határideje, azaz már csak szombat 16 óráig kérhetik levélben vagy ügyfélkapun keresztül, hogy külföldről szavazhassanak az április 8-i választáson. A Liberálisok azért tartják fontosnak a külföldön élő választók pontos tájékoztatását, mert egyre több külföldön dolgozó, tanuló magyar állampolgár kíván élni demokratikus jogával. A megnövekedett választói részvétel miatt különösen fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre a külképviseleteken. Ezért javasoltuk kihelyezett szavazókörök létesítését, valamint azt, hogy a külképviseleteken a szavazás napját megelőző szombaton is le tudják adni voksukat a választók.

A január elején elindított Szavazz haza! kezdeményezésünk első lépéseként Áder János köztársasági elnökhöz fordultunk, aki az igazságügyi miniszterhez továbbította javaslatainkat, Trócsányi László azonban képtelen volt két hónap alatt válaszolni felvetéseinkre. A Liberálisok szerint a miniszter két lehetőség miatt hagyta figyelmen kívül a kérésünket: adminisztrációja képtelen egy levelet megírni, vagy ami valószínűbb: Trócsányi hatalompolitikai érdekekből nem látja el közigazgatási feladatait. Bármelyik esetről is van szó, mindkettő az igazságügyi miniszter alkalmatlanságáról tesz tanúbizonyságot.

Kiadó: Magyar Liberális Párt