OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 27., kedd 19:05

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Szabálytalanul plakátolt a DK és a Momentum Szolnokon

    
Bár helyi rendelet tiltja, a Demokratikus Koalíció és a Momentum választási plakátokat helyezett el Szolnokon a Kossuth téren. Mivel a pártok helyi vezetői a hivatal szóbeli kérésére nem voltak hajlandók a jogsértően kihelyezett plakátok eltávolítására, ezért az önkormányzat a városüzemeltető cégét bízta meg az érintett hirdetmények eltávolításával.

A választási törvény minden település számára lehetővé teszi, hogy bizonyos frekventált területeken megtiltsa a választási plakátok elhelyezését. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014-ben az 1/2014 (II.3.) számú rendeletében többek között a Kossuth téren is megtiltotta a választási plakátok elhelyezését.

A hivatal munkatársai, észlelve a rendelet megsértését, felhívták Füle Istvánt, a Demokratikus Koalíció helyi megbízottját, valamint Szekeres Évát, a Momentum helyi képviselő-jelöltjét, s felhívták figyelmüket az immár két választási kampányt is megélt rendelet előírásaira. Jelezték nekik, hogy egy másik szabályozást is megszegtek, ugyanis a plakátokkal teletűzdelt villanyoszlopok tulajdonosától, jelesül Szolnok városától tulajdonosi hozzájárulást is kellett volna kérniük a hirdetmények kirakásához.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.