OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 28., szerda 10:06

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. március 28., szerda (OS) - A téli rezsicsökkentés keretében 2255 kistelepülés egymilliárd forint értékben kap kiegészítő támogatást szociális tüzelőanyag vásárlásra.

    A kiegészítő támogatással érintett települések listája azonos a 2017-ben kiírt szociális tüzelőanyag-pályázaton nyertes települések sorával. A kormány a 2017/2018 fűtési szezonban 4 milliárd forinttal támogatta ezeket a kistelepüléseket. A mostani újabb 1 milliárd forintot is közöttük osztja el. A támogatásból a helyi önkormányzatok tűzifát, illetve szenet vehetnek, amelyet a saját rendeleteiknek megfelelően ingyenesen osztanak el a rászorulók között.
A szociális tűzifaprogram 2011 óta működik, a támogatás kerete azóta immár ötszörösére emelkedett. A program az ötezer lakosúnál kisebb településeken élőket segíti a rezsicsökkentésben.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.