OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 31., szombat 15:57

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 31., szombat (OS) - A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány nyílt levelet írt Áder Jánosnak, Magyarország köztársasági elnökének az illegális hulladéklerakások valós környezeti problémájával kapcsolatban.

    A civil kezdeményezésű JÖN Alapítvány sikerrel hívta életre az ún. Hulladékvadász projektet, ami az utóbbi két évben Magyarország egyik legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává és internetes portáljává vált, amely lehetővé teszi az illegális hulladéklerakások bejelentését, az arról készült fotók, videók feltöltését.

A célunk a www.hulladekvadasz.hu honlap elindításával az volt, hogy a lakosságot aktivizáljuk a közvetlen környezet, és a természet tisztaságának megőrzése érdekében, illetve segítsük és bemutassuk az illetékes állami szervek munkáját, egyfajta közvetítő csatornaként funkcionálva a lakosság és az önkormányzatok, környezetvédelmi szervek között.

A két éves működés során több, mint 2000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett, amelyek száma napról napra nő.

A nyílt levélben hulladékproblémával kapcsolatos megoldásokat, lehetőségeket mutatjuk meg, illetve az alapítvány felajánlja segítségét a köztársasági elnöknek és a mindenkori magyar államnak.

Nyílt levél: https://jonalapitvany.hu/2018/03/31/nyilt-level-ader-janosnak-jon-alapitvany/

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!

     Kiadó: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.