OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 5., csütörtök 11:27

A Magyar Államkincstár közleménye
    Budapest, 2018. április 5., csütörtök (OS) - Három hónappal korábban jutottak a támogatásokhoz a gazdálkodók

    Az agrárterületen gazdálkodók érdekeit szem előtt tartva az utóbbi időszakban felgyorsította az agrárkifizetéseket a Magyar Államkincstár. Ennek eredményeként az Egységes Kérelmek alapján benyújtott támogatási igényeket 2018. március 31-ig, 441 milliárd forintban sikerült teljesíteni, ami érdemben járul hozzá a hazai mezőgazdaság színvonalának emeléséhez.

A kifizetett összeg 143 milliárd forinttal haladja meg az előző évi utalásokat. Ezáltal az egyéb közvetlen támogatásokkal együtt a 2017. október 15. és 2018. március 31. közötti időszakban összesen 464 milliárd forint többletforrást jelent a magyar gazdáknak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az uniós jogszabályokban meghatározott 2018. június 30-ai határidő lejárta előtt három hónappal az Egységek Kérelmek keretében benyújtott 176.225 igénylés 97,76%-át sikerült teljesíteni.

A kormány agrár- és uniós politikájával összhangban a Magyar Államkincstár célja változatlanul az, hogy az adminisztrációs terhek könnyítésével és az ügyintézési folyamat gyorsításával a hazai gazdálkodók a továbbiakban is a lehető legrövidebb időn belül hozzájuthassanak az őket megillető agrártámogatásokhoz.

     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.