OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 5., csütörtök 13:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. április 5., csütörtök (OS) - A DK az ukrán hatóságokat is be fogja vonni az ukrán nyugdíj- és szavazatbiznisz kivizsgálásába

    
A Demokratikus Koalíció már hónapokkal ezelőtt figyelmeztetett, hogy a Fidesz ukrán állampolgárokat telepített papíron az országba, és magyar állampolgárságot adott nekik, hogy április 8-á a Fideszre szavazzanak, több százezer forintos nyugdíjakért cserébe. Gyurcsány Ferenc témában készült kisfilmjét több, mint másfél millióan látták a Facebookon. Bár még mindig csak a DK képviseli, hogy ne a magyarok fizessék az ukránok nyugdíját, nem lepődtünk meg, hogy a választás előtt pár nappal az egész ország észbe kapott, hogy az ukrán nyugdíj-, állampolgársági-, és választási csalás befolyásolhatja a választás eredményét.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormányváltás után az új demokrata kormánynak már az első napon fel kell vennie a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal a csalások kivizsgálásához. A DK fel fogja mondani a Fidesz által választási csalásra használt ukrán-magyar nyugdíjegyezményt, eljárást fog kezdeményezni a fiktív címekre bejelentett ukrán állampolgárok ellen, és bíróság elé fogja állítani az ukrán nyugdíj-, állampolgársági-, és választási csalás fideszes szervezőit. Aki ezt akarja, az vasárnap szavazzon a DK-ra, a 3-as számú listára.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.