OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. április 10., kedd 15:28

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 10., kedd (OS) - Magyarországon ülésezett a Kárpátok Egyezmény Kulturális Örökség és Hagyományos Tudás munkacsoportja

    Négy év kihagyás után 2018. április 4-5-én a Miniszterelnökség meghívására a Kárpátok Keretegyezmény soros elnökségét betöltő Magyarországon tartotta ötödik ülését a Keretegyezmény Kulturális Örökség és Hagyományos Tudás munkacsoportja a Keretegyezmény hét Részes Állama – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna – képviselőinek részvételével.

Az Európai Parlament és az Európa Tanács által Kulturális Örökség Európai Évének nyilvánított 2018-as évben az Év főkoordinátori feladatait betöltő Miniszterelnökség nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi szakmai együttműködések ápolására is.  

A Kárpátok védelméről és fenntartható fejlesztéséről szóló Keretegyezmény 2003-ban került elfogadásra, felismerve a Kárpátok régió jelentős ökológiai, gazdasági és kulturális értékeit, valamint az ezek védelmére és fenntartható fejlesztésére irányuló regionális együttműködés fontosságát.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.