OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 11., szerda 13:16

A Digitális Jólét Program Titkárságának közleménye
    Budapest, 2018. április 11., szerda (OS) - Javában zajlik a III. Digitális Témahét - 905 iskola, 3000 digitális pedagógiai projekt, 120 ezer diák

        A Digitális Témahét keretében 905 iskolában (köztük 25 határon túli iskolában) idén 3000 digitális pedagógiai projekt valósult meg, közel 7000 pedagógus és 120 ezer tanuló részvételével.
     2018. április 9. és 13-a között megrendezésre kerülő III. Digitális Témahét célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. 2018-ban a Digitális Témahét kiemelt témája a gyermekek tudatos médiahasználatra való nevelése és a digitális gyermekvédelem.  Az idei évben először a közgyűjtemények is csatlakoztak a Digitális Témahéthez és számos módszertani ötlettel, segédanyagokkal segítik a pedagógusok digitális pedagógiai projektjeit.  A Digitális Témahét különlegessége, hogy a csatlakozó iskolák nem egy-egy tanórát tesznek "digitálissá", hanem digitális technológiával segített, legalább egynapos projekteket bonyolítanak le.
     Az idei évben a Digitális Témahét keretein belül a Nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium diákjai QR-kód alá rejtett GPS koordináták segítségével keresik meg Nyíregyháza nevezetességeit és adnak választ 50 kvízkérdésre. Eközben osztályképeket is készítenek, melyeket később felhasználnak. A projekt eredménye egy online magazin lesz, melynek szerkesztésében az iskola mind a 17 osztálya részt vesz.
     A hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az "Űrhajózás - Lego - Játék" témára fűzik fel az idei Digitális Témahetet. Az iskola 455 tanulója négy helyszínen a gyakorlatban találkozik az iskolában megtalálható IKT eszközökkel: a 3D tervezéssel, nyomtatással, virtuális szemüveggel, 3D-s applikációkkal, XBX Kinectes játékokkal, micro:bitekkel, Lego építőkockákkal és Lego robotokkal.
     A budapesti II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium diákjai és tanárai az idei projektük keretében körbejárják az online-offline világ témakörét. Megvizsgálják, hogy hogyan lehetnek tudatos médiafogyasztók, figyelve a kockázatokra és a hamis, valótlan információkra.
     A Digitális Témahét keretében a részt vevő pedagógusok és intézmények különböző témákban április 18-ig pályázhatnak és nyerhetnek értékes ajándékokat. Az iskolai csoportok a Digitális Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon  is részt vehetnek.
     További részletek a digitalistemahet.hu oldalon.

     Kiadó: Digitális Jólét Program Titkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.