2021. december 4. szombat

2018. április 12., csütörtök 09:37

A HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - A Napi.hu híradása alapján, a MALÉV dolgozók Magyar Állam ellen indított perében, a Fővárosi Ítélőtábla mint  II. fokú bíróság ítéletével kapcsolatosan a valóságnak csak részben megfelelő híradások láttak napvilágot 2018. 04. 11-én. A HUNALPA ezektől a téves és a közvéleményt félretájékoztató hírektől elhatárolódik és  a tényszerű tájékoztatás érdekében az alábbiakat teszi közzé:

A Fővárosi Ítélőtábla tegnap helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék korábbi I fokú Ítéletét, miszerint a Magyar Állam tartósan hátrányos üzletpolitikája vezetett a Malév fizetésképtelenségéhez és maradhatott fedezet nélkül közel 800 dolgozó járandósága is. A Fővárosi Bíróság II. fokú jogerős ítélete alapján most csak közel 300 pernyertes Malév dolgozónak van lehetősége kártérítési pert indítani mely eljárásban vélhetően rövid idő alatt döntés születhet a ki nem fizetett munkabérek folyósításáról.

A HUNALPA a Malév dolgozók érdekeinek képviseletében, korábban kezdeményezte a peren kívüli megállapodást a NFM-nél, akkor sikertelenül, de miniszteri ígéretet kapott arra, hogy amennyiben a perben jogerősen megállapításra kerül az állami felelősség, a kormány megfontolja a megállapodás lehetőségét annak érdekében, hogy a dolgozóknak ne kelljen újabb költséges és időigényes eljárásban követeléseiket érvényesíteni.

Bízunk abban, hogy a Kormány a jogerős ítéletet elfogadva készen áll a megállapodásra, felgyorsítva a Malév dolgozók hat éve elmaradt járandóságainak kifizetését

Kiadó: HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete