OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. április 12., csütörtök 09:50

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - A határon túli örökségelemek megőrzése a cél

    A határon túli örökségelemek megőrzésével foglalkozó konferencián az előadók beszámolnak a Rómer Flóris terv támogatásának köszönhetően eddig elért tudományos eredményekről, ismertetik az egyes megvalósult örökségvédelmi beavatkozásokat és értékmentő felújításokat, valamint számot adnak a résztvevők közösségi felelősségvállalásáról. Egy gondosan építkező összefogás képe tárul fel, melyben a Kárpát-medence élő egyházai, az önkormányzatok, a civil szervezetek és mindazok, akik felelősséget éreznek és felelősséget vállalnak történelmi örökségünk megmentése érdekében, a hozzáadott személyes értékek mellett a Magyar Kormány anyagi hozzájárulására is számíthatnak.

A program 2018-ban újabb helyszínekkel bővül Szlovéniában és Horvátországban. A Teleki Alapítvány koordinálásnak köszönhetően nem csak a templomok, haranglábak és nemesi kastélyközpontok újulhatnak meg, hanem e kulturális örökségre a figyelem is minden eddiginél jobban összpontosulhat a kiállítások, az internetes felületek hírein, a virtuális túrák és kisfilmek élményt adó csatornáin keresztül.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.