2024. április 20. szombat

2018. április 12., csütörtök 09:50

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - A határon túli örökségelemek megőrzése a cél

A határon túli örökségelemek megőrzésével foglalkozó konferencián az előadók beszámolnak a Rómer Flóris terv támogatásának köszönhetően eddig elért tudományos eredményekről, ismertetik az egyes megvalósult örökségvédelmi beavatkozásokat és értékmentő felújításokat, valamint számot adnak a résztvevők közösségi felelősségvállalásáról. Egy gondosan építkező összefogás képe tárul fel, melyben a Kárpát-medence élő egyházai, az önkormányzatok, a civil szervezetek és mindazok, akik felelősséget éreznek és felelősséget vállalnak történelmi örökségünk megmentése érdekében, a hozzáadott személyes értékek mellett a Magyar Kormány anyagi hozzájárulására is számíthatnak.

A program 2018-ban újabb helyszínekkel bővül Szlovéniában és Horvátországban. A Teleki Alapítvány koordinálásnak köszönhetően nem csak a templomok, haranglábak és nemesi kastélyközpontok újulhatnak meg, hanem e kulturális örökségre a figyelem is minden eddiginél jobban összpontosulhat a kiállítások, az internetes felületek hírein, a virtuális túrák és kisfilmek élményt adó csatornáin keresztül.

Kiadó: Miniszterelnökség