OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. április 12., csütörtök 11:59

A Pénziránytű Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészültek és a tankönyvjegyzékről már rendelhetők azok az új, 5., valamint 6. osztályosoknak szóló matematika munkafüzetek, melyekben a mindennapi élethez kapcsolódó, gyakorlatias pénzügyi feladatokat tartalmazó önálló fejezet is helyet kapott

    A köznevelési tartalmak modernizációjához és az új generációs tankönyvek kidolgozásához szorosan kapcsolódik az az egyedülálló tartalomfejlesztés, amely a matematika oktatás megújítását ötvözi a pénzügyi ismeretterjesztéssel. A Magyar Nemzeti Bank szakmai és anyagi támogatásával működő Pénziránytű Alapítvány 2017. végén kezdeményezte az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél (EKE-OFI) a pénzügyi témakörök matematika tantárgyban történő megjelenítését. A kezdeményezés hátterében az a szándék állt, hogy a gyakorlatias pénzügyi ismeretek a diákok minél szélesebb köréhez órarendi keretek között is eljussanak, valamint az órán tanult matematikai technikákat, módszereket a gyakorlatban is tudják alkalmazni. Mindez jól illeszkedik az EKE-OFI újgenerációs tankönyv-fejlesztési tevékenységéhez.

http://penziranytu.hu/mindennapi-penzugyek-az-5-6-osztalyosok-matematika-munkafuzeteben
    
     Kiadó: Pénziránytű Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.