OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 12., csütörtök 17:28

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - Átadták a Granasztói György-díjat

    Latorcai Csaba adta át a Granasztói György-díjat, a "Rómer Flóris Terv - Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében" elnevezésű nemzetközi konferencia keretében. A díjban idén Mihály Ferenc, erdélyi származású restaurátor részesült.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára laudációjában emlékeztetetett arra, hogy a díjat olyan személyek kaphatják, akik különösen sokat tettek és elkötelezettek a Kárpát-medencei magyar műemlékek megóvásáért.

A Magyar Kormány számára kiemelt nemzeti ügy a magyarországi és a határon túli műemlékek restaurálása és megóvása. A Rómer Flóris Terv keretében közel száz határon túli magyar műemlékek helyrehozatala kezdődött meg, amelyhez a kabinet több mint 150 millió forint, támogatást biztosított.

A Kormány támogatásának köszönhetően, folytatódik a Budai Vár és a Várnegyedben található fontosabb műemléki épületek, helyszínek restaurálási munkálatai, amelynek eredményeképpen számos történelmi építmény újul meg a közeljövőben.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.