OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 13., péntek 16:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OS) - Az MSZP továbbra is vizsgálja a választás lebonyolításának törvényességét

    A Fidesznek nem volt elég, hogy saját magára szabta a választási törvényt, így a választás napján még több olyan dolgot is megléptek, ami miatt most rengeteg ember kérdőjelezi meg a választások tisztaságát. Egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz még a saját törvényeit sem tartotta be.

Érthető a gyanakvás, hiszen sok a megválaszolatlan kérdés. Továbbra sem tudjuk, hogy miért omlott össze a valasztas.hu tájékoztatási felülete. Nincs válasz arra, hogy hogyan térhetnek el a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján található adatoktól. Azt sem lehet tudni, hogy miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket.

Furcsábbnál furcsább esetekben nem volt hiány ezen a választáson: több száz embert jelentettek be egy-egy lakcímre, a kis határátkelők megnyitásával tömegesen utaztatták a nem magyar anyanyelvű állampolgárokat, a választókörökben csak az ellenzéki szavazatok voltak érvénytelenek.

Az MSZP már elemzi és nyilvánosságra hozza a megkapott jegyzőkönyveket a www.ujraszamolas.hu oldalon és mindent elkövet a gyanús esetek kivizsgálásáért. Szombaton pedig az MSZP is részt vesz a tüntetésen az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.