2024. április 19. péntek

2018. április 15., vasárnap 11:34

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. április 15., vasárnap (OS) - Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak!

A Fidesz által pajzsként feltartott választási eredmény maximum a magyar választók előtt legitimálja a NER politikáját. De az európai törvényeket, az írott és íratlan szabályokat nem írja felül. Az európai elvek és értékek, az európai játékszabályok mit sem változtak. Magyarország változott meg, amelyet, ha most jelentkezne, nem vennének fel az Európai Unióba. Kérdés, hogy ha a Fidesz folytatja az ámokfutását, meddig maradhatunk még az elit klub tagjai.
     A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száznyolcvanhetedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő (MSZP)
2018. április 15.

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő