OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 16., hétfő 10:30

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - LMP: A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapjára -

    1944-ben ezen a napon kezdődött meg több százezer zsidó származású magyar ember gettósítása és deportálása.  Az LMP teljes politikai közössége tisztelettel emlékezik a holokauszt magyarországi áldozataira.

A főhajtáson túl szembe kell néznünk a múlt bűneivel és ki kell mondanunk ma is: soha többet! Mert a jövő reményt ad, a remény pedig mindig legyőzi a félelmet és a gyűlöletet.

A mai nap az emlékezésé, a gyászé és a figyelmeztetésé a jelen- és utókor számára, hiszen az emberi méltóság, a polgári önbecsülés, a társadalmi egyenlőség értékeinek védelme közös feladatunk és felelősségünk.

Az LMP mélységesen elkötelezett amellett, hogy nem lehetnek másodrangú állampolgárok Magyarországon: a különböző identitások, kulturális sajátosságok és hagyományok a magyar nemzeti kultúra szerves részei: erősebbé, gazdagabbá, büszkébbé téve közös hazánkat.

Szél Bernadett
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.