OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 16., hétfő 15:24

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - Budapest a remény fővárosa

    Köszönet illeti azokat többségükben budapesti polgárokat, akik a szombati hatalmas és békés tüntetésen megmutatták, van remény a NER leváltására.

Április 8-án Budapest ismét erőt mutatott, ismét a szabadság szigete lett. Köszönet illeti a budapestieket, akik szavazataikkal kétharmados többséget biztosítottak a demokratikus ellenzék pártjainak Budapesten és reményt adtak a vidéki ellenzékieknek!

A budapesti győzelem óriási felelősséget ró ránk, de tanúságai is vannak. Mindenekelőtt az, hogy erőink nem megoszthatók, hiszen a fővárosi 18 választókerületből 17 garantáltan nyerhető lett volna és ezzel a Fidesz újabb kétharmados többségét is meg tudtuk volna akadályozni. Éppen ezért a jövő évi önkormányzati választáson mind fővárosban, mind a kerületekben egyetlen főpolgármester- és polgármesterjelöltet kell állítani a Fidesz jelöltjeivel szemben.

A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz elnyomásával szemben. Legyen ennek a folyamatnak az első lépése, hogy a parlamenti választás miatt megüresedő VIII. és XV. kerületi polgármesteri posztokért is előválasztáson megméretett jelölteket indít a ellenzék az időközi választáson.

Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket és programjukat, és közülük a legjobbat és a legesélyesebbeket válasszák ki, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel szemben.

Horváth Csaba,
fővárosi képviselő, MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.