OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 16., hétfő 19:32

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - Sneider Tamás pert vesztett Ujhelyi Istvánnal szemben

    A PKKB mai napon meghozott első fokú ítélete felmentette Ujhelyi István európai parlamenti képviselőt a rágalmazás és becsületsértés vádja alól. Az eljárást magánvádlóként Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke kezdeményezte az MSZP politikusával szemben. Ujhelyi még egy 2014-ben adott tévéinterjújában kifogásolta, hogy Sneiderből a magyar Országgyűlés egyik alelnöke lehet, mondván a jobbikos politikus korábban egy maffiaszerű szkinhed (bőrfejű) szervezetnek volt a helyi vezetője, ráadásul egy cigány ember sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt el is ítélték korábban. Sneider a per során bocsánatkérést várt az MSZP politikusától, Ujhelyi azonban több alkalommal is világossá tette: olyan kibékíthetetlen erkölcsi, politikai és világnézeti ellentét feszült közte, s a jobbikos politikus között, amely feloldhatatlan.
Ujhelyi István a bíróság mai döntését követően azt mondta: továbbra is fenntartja azon véleményét, miszerint egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, szkinhead-múlttal vádolható – és emiatt valós és érdemi megbánást eddig nem mutató - közszereplő egy demokratikus országban nem lehet közjogi méltóság. "Különösen sorsszerű, hogy épp a Holokauszt magyarországi emléknapján mondta ki a bíróság, hogy Sneider elveszítette az évekkel ezelőtt velem szemben indított pert. Mindig is a kirekesztés és az erőszak üldözője voltam és az is maradok" – mondta Ujhelyi.
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.