2024. április 24. szerda

2018. április 17., kedd 15:19

A Bolyai János Matematikai Társulat közleménye
    Budapest, 2018. április 17., kedd (OS) - Szép eredményeket ért el a magyar csapat az Európai Lányok Matematikai Olimpiáján.

Immár 7. alkalommal, 2018. április 9-15. között Firenzében rendezték meg az Európai Lányok Matematikai Olimpiáját (European Girls’ Mathematical Olympiad – EGMO), melyen hazánkat ismét egy négyfős csapat képviselte. A versenyen a nemzetközi diákolimpiákhoz hasonlóan két versenynapon 3-3 feladatot kell megoldaniuk a középiskolás résztvevőknek, melyeket nemzetközi zsűri bírál. A magyar csapat idén is szép eredményeket ért el. Mindannyian éremmel tértek haza:
Janzer Orsolya Lili és Kerekes Anna (mindketten a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium diákjai) ezüstéremmel,
Kocsis Anett (győri Révai Miklós Gimnázium) és Vankó Miléna (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium) bronzéremmel.
Ezzel Magyarország a 7. helyen végzett a nemzetek rangsorában az 51 résztvevő ország között (https://www.egmo.org/egmos/egmo7/scoreboard/).

Kiadó: Bolyai János Matematikai Társulat