OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. április 17., kedd 15:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. április 17., kedd (OS) - DK: A választási informatikai rendszer csődje csak a jéghegy csúcsa

    Immár a Nemzeti Választási Bizottság is megelégelte a választási iroda honlapja körüli szerencsétlenkedést. Két határozatában is kimondta: jogsértő, hogy alapvető információk nem érhetőek el a honlapon, és szólította föl az NVI-t konkrét hiányosságok pótlására.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a szükséges információk hozzáférhetősége egy szabad választás tisztességes lebonyolításának alapvető feltétele, a honlap összeomlása mégis csupán a jéghegy csúcsa. A 2018-as választás lebonyolítása során szokatlanul nagy számban napvilágra került hiányosságok, hibák és szándékos visszaélések mind csak kísérő jelenségei annak, hogy a kormányzó párt az eleve tisztességtelenre és csalóra tervezett választási rendszert és a nyilvánvalóan egyenlőtlen feltételeket sem tartotta kielégítő biztosítéknak hatalma fenntartásához, ezért a lebonyolítás minden szintjén, akár jogsértő eszközökkel is igyekezett túlbiztosítani magát. A DK éppen ezért nem fogadja el a választás eredményét, és negyven választókerületben megtámadja azt.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.