OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. április 17., kedd 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. április 17., kedd (OS) - Római-parti mobilgát helyett átfogó árvízvédelmet Budapesten!

    A Liberálisok támogatják a Római-parti mobilgát ügyében indított népszavazási kezdeményezést. Segítünk a népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtésében, egyben arra szólítjuk fel Tarlós Istvánt, hogy ha eddig nem tudta egész Budapest érdekeit képviselni, akkor abban a rövid időben, amíg még hivatalban van, ne tegyen újabb kárt a főváros egyedülálló természeti értékeiben!

A főpolgármesternek bőven lett volna ideje arra, hogy szakmailag megalapozott, a környezetvédelmi és a biztonsági szempontokat egyszerre szem előtt tartó árvízvédelmi koncepciót tegyen le az asztalra. Ehelyett a helyiek, a civilek és a szakértők kizárásával egy olyan tervet akar a Római-partra erőltetni, amely a) nem nyújt megfelelő védelmet, b) súlyos környezetkárosítással, jelentős fairtással jár, és c) kizárólag fideszes oligarchák, ingatlanspekulánsok érdekeit szolgálja.

Régóta szorgalmazzuk, hogy egész Budapestre vonatkozó, átfogó árvízvédelmi program készüljön, mert nem a Római-part az egyetlen veszélyeztetett terület. A mobilgát a Római-parttal szemben, és az alatta található szakaszon jelentősen növelné az árvízveszélyt, ezzel többek között Angyalföld és Újpest lakóit sodorná veszélybe.

A Liberálisok - ahogy eddig is - készek harcolni egy szakmailag megalapozatlan, újabb fairtó beruházás ellen, a Római-part és a budapestiek védelmében. Nem engedjük kiirtani a fákat, nem engedjük, hogy egy haszontalan, drága és rossz gátat erőltessene
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.