OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 19., csütörtök 14:07

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. április 19., csütörtök (OS) - Ellenőri feladatot kapott Magyarország az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetében.

        Az auditori vagyis az ellenőrző testület tagjának választották Magyarországot az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetének (WAPES) közgyűlésén, a marokkói Marrakechben. Dr. Simon Attila István a tisztújító közgyűlésen a magyar munkaerőpiacról szólva elmondta, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliség több mint 27 éve nem volt ilyen alacsony.
     A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár közölte, a munkaerő-tartalék mozgósítása elengedhetetlen a gazdasági növekedés érdekében. Mint mondta, a kormányzat ezért ösztönzte eddig is a kisgyermekes anyák, a nyugdíjasok, az inaktívak és a munkanélküliek mielőbbi munkába állását és a közfoglalkoztatottak képzését, átképzését. Az eredményekről beszámolva elmondta, 8 év alatt több mint 750 ezer új munkahelyet sikerült teremteni, a munkanélküliségi ráta pedig uniós viszonylatban a negyedik legalacsonyabb szinten, 3,8 százalékon áll.
     Magyarország Beninnel együtt látja el a Világszervezet belső ellenőri tevékenységet a 2018-tól 2020-ig terjedő 3 éves időszakban. Hazánk a 2012-2015 közötti időszakban kincstárnokként, az azt követő 3 évben pedig Irányító tanácsi tagként vett részt a WAPES irányításában. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetének három évenként sorra kerülő tisztújító közgyűlésén megválasztották a világszervezet új elnökét, a kincstárnokot, az Irányító Tanács 16 tagját és az auditorokat is.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.