OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 19., csütörtök 20:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 19., csütörtök (OS) - A Kormány által létrehozott Európa Kulturális Fővárosa Tárcaközi Bizottság az alábbi állásfoglalást hagyta jóvá az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Szakértői Testület kiválasztási eljárásáról, melynek alapján a Testület a második körbe továbbjutó három városról – Debrecenről, Győrről és Veszprémről – határozott.

    Méltatlannak tartjuk a Szakértői Testület egyes tagjainak a pályázó városok meghallgatásán elhangzott ideológiailag előítéletes és elfogult kijelentéseit, melyek megkérdőjelezték a pályázó városok keresztény kulturális örökségét és történeti arculatát.

Eger már a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa pályázatra is igényes programmal készült. Sokrétű tapasztalatait felhasználva most egy művészeti fókuszú pályázatot nyújtott be, amelyben központi szerepet kap a fény, a vizuális kultúra, a filmművészet. Az egriek jól döntöttek, amikor az előzetes kiválasztási ülés eredményhirdetése után is kitartottak elképzeléseik mellett. A Kormány által életre hívott Modern Városok Program keretében lehetőség nyílhat egyes programelemeket megvalósítani, amikkel Eger hosszútávon is gazdagodhat.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.