OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 21., szombat 09:14

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Sikeres volt a digitális matematikaverseny

    A Budapesti Szent István Gimnázium csapata nyerte meg a Klebelsberg Központ és a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megvalósított digitális matematika verseny csütörtöki döntőjét. A MaTech kreatív matematika verseny döntőjében 12 csapat mérte össze tudását, ötletességét és digitális eszközhasználati készségét változatos feladatok segítségével. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hangsúlyozta a csapatmunka jelentőségét a matematika területén is, és köszöntőjében a diákokhoz szólva arra kérte őket, hogy legjobb tudásukkal legyenek részesei egy előremutató kezdeményezésnek, amely újszerűen közelít a jövő oktatási módszereihez. Az általa vezetett bírálóbizottságot a kérésnek megfelelően nehéz feladat elé állították a diákok, mivel nagyon sok kiváló teljesítmény született. A diákok generációjuknak megfelelő lendülettel és humorral oldották meg a prezentáció, bemutatkozó videó és infografika készítési feladatokat. Ezek elengedhetetlen elemei voltak a sikernek a bonyolult matematikai feladványok megoldása mellett. A verseny során mindvégig szükség volt notebookok, tabletek vagy éppen interaktív panel készségszintű használatára. A döntőt élőben közvetítettük a verseny youtube csatornáján.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.