OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. április 21., szombat 09:53

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Kilenc vállalkozás és vállalkozó vehette át idén a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által alapított Genius Loci-díjat. Az elismerés azoknak a gazdasági szereplőknek jár, amelyek a társadalmi felelősségvállalási programjukban kiemelten támogatják a tehetséggondozást.

    Idén már negyedik alkalommal adták át a Matehetsz által létrehozott Genius Loci-díjat. Az eseményen Kisgyőri Roland, az EMMI Esélyteremtési Főosztály vezetője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a Nemzeti Tehetség Program idén ünnepli 10 éves működését, ezen idő alatt a köznevelés finanszírozásán túl mintegy 15 milliárd forintot fordítottak tehetséges gyermekek, tanulók, fiatalok támogatására. – A program idén is folytatódik, több mint 3 milliárd forintot fordít a kormány erre a célra. Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke elmondta, hogy a tehetség nem tör utat magának, a fiataloknak éppen ezért szakmai és anyagi támogatásra is szükségük van. A vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjaiban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása.

A Vállalatok és Vállalkozók a Tehetségekért pályázat díját helyi kategóriában a metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt., az Oroszlányi Szolgáltató Zrt., illetve Szabados László vehette át. Regionális kategóriában a MasterGood Cégcsoport, a szlovákiai Regiotel  Fülek Kft., Simon István egyéni vállalkozó és az SMP Solutions Kft. kapta meg. Nemzeti kategóriában a BEIERSDORF Kft., valamint a holland Noaber Alapítványt tüntették ki.

     Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.