OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 21., szombat 21:26

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Április 21-én a Pulszky Társaság közgyűlésén átadták az Éri István-díjat. Az Éri István-díjat a társaság 2016-ban egyik alapítójának és kimagasló vezetőjének, Éri Istvánnak az emlékére, születésének 85. évfordulója alkalmából alapította. Az elismerés az egyesület azon tagjának adományozható, aki hosszabb távon kiváló és hatásában jelentős tevékenységet folytatott-folytat a társaság szakmai, érdekképviseleti és/vagy szervezési munkája terén, lényegesen hozzájárulva ezzel egyúttal a magyar múzeumügy fejlesztéséhez is. 2018-ban a társaság választmánya Dr. Vásárhelyi Tamásnak ítélte oda az elismerést.

    Vásárhelyi Tamás kezdettől fogva aktív részese volt a Pulszky Társaság előkészítésének és megalakításának. Egyik kezdeményezője volt a Közművelődési Tagozat létrehozásának, majd később a Menedzsment Tagozat megalakításának, utóbbit vezette is. Aktív, kezdeményező, majd oktatói szerepet játszott a holland-magyar múzeumi együttműködés során tartott múzeumi menedzsment képzésekben. Több képzési forma kidolgozásában és akkreditálásában játszott összefogó-irányító szerepet. Többször választották be a társaság választmányába és több ízben volt tagja az elnökségnek, jelenleg társaság egyik alelnök. 2015 óta felelősséggel szervezi és működteti Az Év Kiállítása zsűrijét, magát a pályázatot és végzi az ezzel kapcsolatos szervezési-tartalmi feladatokat.
     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.