OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. április 21., szombat 21:27

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Április 21-én átadták a Pulszky Ferenc-díjat. A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által adományozott szakmai elismerés olyan muzeológusoknak, restaurátoroknak vagy közművelődési szakembereknek adható, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez. A díjat dr. habil. Füköh Levente vehette át.

    Füköh Levente muzeológusi pályáját az egri Dobó István Vármúzeumban kezdte, majd 28 éven keresztül a gyöngyösi Mátra Múzeum intézményvezetőjeként, majd igazgatójaként alkotott maradandót a múzeumi tevékenység mindhárom területén. Vezetése alatt az intézmény az ország második természettudományi múzeumává vált, amelynek gyűjteményei, tudományos kutatási eredményei nemzetközi szinten is elismerést vívtak ki. Közművelődési, múzeumpedagógiai munkáját nem csak a vezetésével elkészült nagysikerű, népszerű állandó és időszaki kiállítások, hanem az iskolák hosszú sorát bevonó pedagógiai programok is fémjelzik. Nevéhez és munkájához fűződik a Mátra Múzeum teljes rekonstrukciós programjának elképzelése és megvalósítása, amely elnyerte az "Europa Nostra" fődíjat.
     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.