OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 22., vasárnap 10:42

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 22., vasárnap (OS) - Három gyerek, négy kerék, csak épp Londonban

    "A következő kormányzás valószínűleg demográfiai súlypontú lesz" – mondta az újabb hatalmi ciklusra készülő Orbán Viktor. A részleteket még nem fejtette ki, de az világos, hogy a "család" lesz majd a fideszes kormányzás egyik fő témája, legalábbis propaganda és szövegbuborék szinten biztosan. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a "családok gyarapodása" alatt nem a saját családjaik gazdagodását értik; ahogyan tették ezt eddig.
A demográfia, vagy ha úgy tetszik, az "emberi populációdinamika" valóban rendkívül fontos kérdés a jelen Magyarországán, hiszen bennünket fenyeget talán legjobban az elöregedés, a népességfogyás és az immár nemzetbiztonsági kockázatot jelentő elvándorlás problémája. Nagyon helyes, ha a kormány végre felismeri, hogy ezekben a kérdésekben – különösen alkotmányozó többséggel bíró felhatalmazás birtokában – jelentős felelőssége és kötelessége van. Aggodalomra és kétkedésre ad azonban okot, hogy a Fideszt eleddig csak az a néhány száz vagy ezer ember érdekelte igazán, akik a feltőkésített szűk narancsos elithez tartoznak, akik a VIP-szektorokban szürcsölik a közpénz-jellegét elvesztő forintokból vett koktéljaikat és mérik egymáshoz, hogy kinek van nagyobb közbeszerzése.  
A közel húsz évvel ezelőtti orbáni ígéret – "három szoba, három gyerek, négy kerék" – mára kétségkívül sokaknál megvalósult; kár, hogy Londonban, Münchenben, Manchesterben, Brüsszelben vagy éppen Máltán.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.