OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 22., vasárnap 16:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. április 22., vasárnap (OS) - A DK támogatja az újabb népszavazási kezdeményezést a Római parti moibilgát ügyében

    Mint emlékezetes, tavaly már az ellenzéki pártok közös támogatásával elindult egy aláírásgyűjtés ebben az ügyben. Tarlós ettől annyire megrémült, hogy a rendelet visszavonásával okafogyottá tette a népszavazást, egyúttal azonban szabad kezet teremtett magának ahhoz, hogy ismét a Fideszes építőipari lobbi (Garancsi, Mészáros és társaik) üzleti érdekeit szolgáló döntést hozzon.

Most egy magánszemély újabb népszavazási kezdeményezését hagyta jóvá a bíróság: "akarja-e, hogy a Duna Budapest, Római parti szakaszán a parti sávban mobil árvízvédelmi gát épüljön". Ezt már nem lehet jogi csűrés-csavarással kijátszani.

A Demokratikus Koalíció mindig is ellenezte a parti mobilgát építését, és azt képviselte, hogy a gát a Nánási út-Királyok útja nyomvonalán épüljön meg, mert Budapest utolsó, természetes Duna-parti szakaszának meg kell maradnia. Úgy véli, ha már Tarlós nem a fővárosiak érdekeit képviseli, azt maguknak a budapestieknek kell megtenniük. Ráadásul a minap maga Tarlós István is elismerte, hogy ha az aláírás-gyűjtés megindul, annak az építkezés megkezdésére halasztó hatálya van, így aztán még fontosabb az kezdeményezés sikere.

A DK tehát Budapest védelmében csatlakozik a május 18-án induló aláírás-gyűjtéshez, a későbbiekben pedig a népszavazási kampányhoz és erre hív minden ellenzéki pártot, civil szervezetet és magánszemélyt.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.