OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. április 25., szerda 09:56

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. április 25., szerda (OS) - Az autóbusz kgfb-díjak azonnali mérséklését sürgeti az MKFE Személyszállítási Tanácsa

    A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) Személyszállítási Tanácsa üdvözli a kormányzat szándékát, amely a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak felülvizsgálatát célozza. Az utóbbi 5-10 évben irreális mértékben emelkedtek a haszongépjármű kgfb díjak, ezen belül az autóbuszos vállalkozások biztosítási díjai. A tarifanövekedés az MKFE szerint indokolatlan, a KSH statisztikai adatai ugyanis azt mutatják, hogy az autóbuszok a közúti balesetekben alig egy százalékos arányban érintettek károkozóként. A magas magyar kgfb-díjak ügyében az MKFE a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Egyesület (IRU) állásfoglalását és több országra vonatkozó összehasonlító vizsgálatát kezdeményezte, korábban pedig a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Verseny Hivatal beavatkozását is kérte a díjak növekedése miatt.

Az MKFE Személyszállítási Tanácsa nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, a magas kgfb-díjak veszélyeztetik a vállalkozások működését, ezért a tarifák azonnali mérséklését sürgeti. Ellenkező esetben a magas biztosítási díjakból eredő többletköltséget a szolgáltatóknak át kell hárítaniuk a megrendelőkre, azonban erre sok esetben – például az iskolai gyermekszállításoknál, kirándulásoknál – nincs lehetőség.

Az MKFE Személyszállítási Tanácsa ezért a kgfb piac átvilágítását szorgalmazza, vizsgálva azt is, hogy a társaságok visszaélnek-e gazdasági erőfölényükkel.

www.mkfe.hu

     Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.