OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 25. hétfő
Ismertető


2018. április 25., szerda 17:49

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. április 25., szerda (OS) - Újabb műkincsekkel gazdagodott a Harruckern-Wenkheim-Almásy Kastély

    Az eddig a Miniszterelnökségre érkezett restitúciós ügyekben, mintegy 9500 vagyontárgyra volt igénylés a korábbi tulajdonosok részéről. Ebből megközelítőleg 7500 vagyontárgy esetében került megállapításra az, hogy nincsenek az állam tulajdonában.

A zsadányi és törökszentmiklósi nemes és gróf Almásy család a XVII. századból eredő, magyar nemesi család, amely család táblabírót, politikust, Ázsia-kutatót, jászkun kapitányokat, fiumei kormányzót, politikusokat, sőt még festőművészt is adott az országnak.  A család tagja volt az az Almásy László is, aki pedig Afrika-kutató, felfedező és utazóként vált híressé. A róla készült film, az Angol beteg is neki állít emléket.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.