OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 18. vasárnap
Ismertető


2018. május 1., kedd 15:25

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. május 1., kedd (OS) - Csomagolásmentes május! - elnevezéssel a JÖN Alapítvány egész hónapos eseményt hirdet a hulladék nélküli vásárlás, a tudatosabb fogyasztás érdekében.

    Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel. Kerüljék a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek kiválasztását.

A résztvevőknek csupán annyi a dolga, hogy igyekeznek egyre kevesebb csomagolóanyag felhasználásával terhelt terméket vásárolni. Mellőzik a műanyagszatyrokat, helyettük szövetszatyrot, fonott kosarat használnak, illetve a csomagolásmentes vásárlásukat #hulladéknélkül hashtaggel osztják meg a közösségi médiában, hogy még többen tudják követni jó példájukat.

A JÖN Alapítvány több ország több pontján "Vásárolj hulladék nélkül!" című flashmobokkal hívja fel a figyelmet a vásárlásokkor tapasztalt komoly hulladéktermelésre.

Bővebben: https://jonalapitvany.hu/2018/04/23/csomagolasmentes-majus/

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!
     Kiadó: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.