OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. május 4., péntek 10:28

JAVÍTÁS - OS - Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye
    Budapest, 2018. május 4., péntek (OS) - KÖZLEMÉNY JAVÍTOTT FILM LINKKEL! A börtönben született, de 1 évesen elszakították anyukájától. Nevelőanyukája jelentette neki félévig a biztonságot. Anyák napja alkalmából az SOS Gyermekfalvak megható kisfilmben mutatja meg az ő történetüket. Az SOS Gyermekfalvak kampányának célja, hogy vonzóvá tegye a nevelőszülőséget.

    Várandósan került börtönbe, ott szülte meg kislányát. Mivel a jogszabályok szerint a gyermek csak egy éves koráig lehet az anyukájával, a kisbaba édesanyja szabadulásáig állami gondoskodásba került az SOS Gyermekfalvakhoz.
"Az első két hetünk maga volt a pokol" – meséli nevelőanyukája, Éva.
Hogyan birkózott meg Éva a feladattal? Felismerte-e később a kislány az anyukáját?

https://youtu.be/pHUZKG9wLV8

Több ezer gyerek nem ünnepelheti együtt édesanyjával az Anyák napját vasárnap. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége miatt emelték ki a családból. A nevelőszülők otthont és szeretetet adnak nekik.

Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből 80-an az SOS Gyermekfalvak keretein belül. Ennél azonban jóval többre lenne szükség. Jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. Az SOS Gyermekfalvak leendő nevelőszülők jelentkezését várja.  

sajtókapcsolat:
gabriella.varro@sos.hu
+36 70/948-99-04

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.