OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. május 10., csütörtök 12:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - DK: A Fidesznek sikerült mélypontra vinnie a magyar felsőoktatást is

    Hatalmas ívben zuhan a magyar felsőoktatás színvonala. A THE évente közzétett, összesített listáját nem túl meglepő módon brit és amerikai intézmények vezetik. Az viszont megdöbbentő, hogy hazánk a fejlődő gazdaságú országok külön rangsorában is durván lecsúszott. A rangsorra felkerült hét magyarországi intézmény közül a Pécsi Tudományegyetem öt helyet rontott, az ELTE 8 helyet zuhant, a Szegedi Tudományegyetem 27 hellyel került hátrébb. Egyedül a Semmelweis Egyetem javított - a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel holtversenyben szerezték meg a 61. helyet.

A Demokratikus Koalíció ezek után semmi meglepőt nem talál abban, hogy évről évre egyre több végzős magyar diák gondolja úgy: inkább bármi áron elhagyja az országot, mint hogy az Orbán-kormány által lepusztított, elavult, forráshiányos rendszerben kapjon kiképzést. A diákok ehelyett inkább valamelyik történelmileg szerencsésebb fejlődésű országban szereznek hasznosítható, gyakorlati, naprakész tudást - és ha már ott vannak, nem vágynak vissza a magyarországi süllyesztőbe.

A DK felszólítja a kormányt, tegye félre az imakönyvet és a Tízparancsolatot, és sürgősen kezdjen el azon ötletelni, hogyan menthetnék meg a hajdan színvonalas magyar felsőoktatást. Egy tippet szívesen adunk: az ima itt kevés lesz.

Arató Gergely

országgyűlési képviselő

DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.