OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. május 10., csütörtök 14:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - Fák és madarak napja - Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

    A fák és madarak napja alkalmából a Magyar Liberális Párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány alatt Budapesten rengeteg értékes fát vágtak ki feleslegesen. A Liberálisok szerint egy felelős kormánynak ügyelnie kell rá, hogy óvja és védje természeti értékeinket. Ehelyett az elmúlt években végbement fővárosi beruházásokat a madaraknak is otthont adó fák kiirtásával kezdte a fideszes vezetés. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Tarlós István főpolgármester vezetésével az elmúlt nyolc évben pótolhatatlan értékű fákat irtottak ki százszámra Budapest területén. Pedig a városban, különösen a belvárosban így is a szükségesnél kisebb a zöld felületek aránya. Egy európai nagyvárosban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan parkok és ligetek, ahová az emberek elmenekülhetnek a város zaja és zsúfoltsága elől, és madárcsicsergős környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az út menti fák megmentésére és gondozására ügyeljen a városvezetés.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.