OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. május 15., kedd 14:25

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OS) - "Veszélybe került a magyar egyesülési jog" - A Liberálisok reakciója Soros György alapítványának távozására

    A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a civil ellenes politikájával a magyar demokráciát támadja. A Liberálisok szerint komoly veszteséget jelent, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok Berlinbe költöznek az Orbán-kormány gyűlöletkeltő politikája miatt. A Soros György által létrehozott alapítvány a magyar kultúra és művészeti élet, a sajtószabadság és az átláthatóság támogatója. Soros alapítványa azért küzd, hogy Magyarországon minden ember egyenlő egészségügyi ellátásban és minőségi oktatásban részesülhessen. Soros György 1984 óta a magyar demokratikus társadalom egyik legfontosabb mecénása.

A Fidesz-kormány antiszemita és hazugságoktól hemzsegő Soros-ellenes kampányát követően azonban az alapítvány nem tudta saját munkatársainak a biztonságát garantálni. Emiatt döntöttek a távozás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar demokrácia válságos állapotba került, hiszen nem garantálja minden állampolgárának a biztonságát. A Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözésére azért került sor, mert az Orbán-kormány elemi támadást intézett az egyesülési jog ellen. Olyan törvényeket hoz, amely súlyosan hátrányos helyzetbe hozza azokat az embereket, akik civil szervezetekben az alapvető emberi jogokért küzdenek. A magyar emberek érdeke az lett volna, hogy Soros György alapítványa Magyarországon folytassa munkáját. Súlyos veszteség és intő jel a szervezet távozása.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.