OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 25. hétfő
Ismertető


2018. május 16., szerda 12:45

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 16., szerda (OS) - Hazánkban rendezte meg éves találkozóját az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (ECRL), amely 34 vallási vezetővel Európa minden felekezetét képviseli, és így a kontinens legreprezentatívabb vallásközi szervezete. A 3 napos találkozónak ezúttal a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége volt a házigazdája, a közösség vezető lelkésze, Sivaráma Swami ugyanis 2014 óta képviseli a hindukat a szervezetben.

    A résztvevők a zártkörű közgyűlést követően ellátogattak a budapesti Haré Krisna Központba. Másnap nyilvános szimpóziumot tartottak "A vallásközi összefogás szerepe a társadalmi összetartás és az emberi biztonság területén" címmel, melyen magyarországi egyházi vezetők és képviselők is részt vettek. Ezt követően bekapcsolódtak a krisnás Ételt az Életért Alapítvány kiemelt élelmiszerosztó akciójába, ahol több száz adag élelmiszercsomagot és meleg ételt osztottak ki a rászorulóknak a Városligetben. Az este folyamán magyarországi egyházak képviselővel vallásközi kerekasztal beszélgetésen vettek részt a Párbeszéd Házában, ahol betekintést nyertek a hazai vallásközi kapcsolatok helyzetébe. A tanács tagjai végezetül ellátogattak Krisna-völgybe, Európa legnagyobb ökofalvába.

A találkozót követően az ECRL nyilatkozatban hívta fel a figyelmet arra, hogy a különféle vallású emberek közötti összekötő szálak jóval erősebbek, mint a különbségek, és egymás kultúrájának, hitének és gyökereinek a tisztelete pedig nemcsak kötelességünk, hanem valójában gazdagabbá is teszi Európa polgárait.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.