OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 25. hétfő
Ismertető


2018. május 16., szerda 12:45

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 16., szerda (OS) - A mai Európában a gyorsan változó politikai, társadalmi és demográfiai feltételek komoly kihívások elé állítják az európai polgárok mai nemzedékét. Az ECRL Budapesti Nyilatkozata kéri, hogy “valósítsuk meg és ismerjük el mindenki egyéni emberségét és méltóságát függetlenül a származásától vagy hátterétől és fáradhatatlanul dolgozzunk együtt azon, hogy legyőzzük az előítéletek és a megkülönböztetés minden formáját".

    “A félelem, a gyűlölet és a megosztottság tipikusan hamis negatív sztereotípiákon alapul" - folytatja a Nyilatkozat.

“Európa-szerte és világszerte a vallásos emberek túlnyomó többsége határozottan elutasítja az erőszak, az üldözés és a gyűlöletbeszéd minden formáját" - hangsúlyozza az ECRL. Ennél fogva szükséges “szembeszállnunk a negatív közbeszéddel. A Tanács különféle vallási hagyományokat és hitelveket képviselő személyeket tömörít, és mi, a tagjai szilárdan hiszünk abban, hogy azok az értékek, hitelemek és remények, amelyek összekötnek bennünket, sokkal nagyobbak és erősebbek, mint azok az eltérések, amelyek megkülönböztetnek bennünket" - záródik a Nyilatkozat.

www.krisna.hu

Az ECRL-ről: ecrl.eu/

Nyilatkozat: http://ecrl.eu/budapest-statement-on-the-role-of-multi-religious-cooperation-in-social-cohesion-and-human-security/
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.