OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 19., szombat 16:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 19., szombat (OS) - Belefulladunk a Fidesz nemtörődömségébe -

    Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormánynak semmilyen terve nincs a légszennyezettség csökkentésére, miközben az Budapesten és számos más városban meghaladja a határétéket és komoly, emberéleteket követelő egészségügyi problémát jelent. A Fidesz még a problémát sem hajlandó elismerni, az LMP-nek a megoldásra is kész terve van, melynek része, hogy be kell vezetni a dugódíjat.

A napokban az Európai Bizottság egy korábbi kötelezettségszegési eljárás alapján az Európai Unió Bíróságához fordult Magyarország ellen, mert a Bizottság úgy látta, hogy a magyar kormány nem tesz érdemi lépéseket az Uniós határértékeket meghaladó hazai légszennyezettség csökkentésére. Bár a kormányt vélhetően nem egy uniós eljárás fogja jobb belátásra bírni, de az EU-s döntés is rávilágít arra, hogy a hazai légszennyezettség egy újabb olyan probléma, melyről a Fidesz még tudomást sem hajlandó venni: ez derült ki Gulyás Gergely bizottsági meghallgatásán, aki LMP-s kérdésre konkrétan semmit nem tudott mondani arra, hogy mik a kormány vonatkozó tervei.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.