2024. április 25. csütörtök

2018. május 20., vasárnap 11:23

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 20., vasárnap (OS) - Tényleg ez a harc lesz a végső!

Az Európai Unió közössége, amely szinte kizárólagos módon képes békét és gyarapodást nyújtani Magyarország számára, komoly átalakulás küszöbén áll: a zavarkeltő és egyre hangosabb kekeckedők alul fognak maradni a szorosabb együttműködés szövetségével szemben. Nem kérdés, hogy a Fidesz képviselői – akárcsak mi – büszke magyar emberek. De csak játsszák a hazafit és biztosan nem európaiak. Ezekben az időkben ugyanis az az igazi hazafi, aki az európai fősodorban akarja és tudja tartani Magyarországot.
     A hazafiság és az európaiság nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak. Ez a legélesebb választóvonal az orbáni rezsim szereplői és közöttünk: mi európai hazafiak vagyunk. Büszke magyarok és büszke európaiak. Ezt a közösséget kell megszilárdítani és átformálni a következő időszak szellemi ütközeteihez, hogy hazánkat biztosan Európában tarthassuk és esélyünk legyen egy európai alapértékekre támaszkodó demokratikus Magyarországot felépíteni. Ezért vállaltam újra feladatot és jelentkeztem frontmunkára az MSZP tisztújításán. A párt leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt. Mert tényleg ez a harc lesz a végső!

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő