OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. május 24., csütörtök 16:32

A HIT Gyülekezetének közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Valótlanságot állított a Hit Gyülekezetéről a Célpont.

    A Hír TV Célpont című műsora február 23-án (a két nappal későbbi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban) valótlanul azt állította, hogy a Fidesz a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Kraj nevű szervezetet. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Hit Gyülekezete Hódmezővásárhelyen hitéleti és karitatív szolgálatot végez és az általa megtartott étel- és ruhaosztással nem vett részt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás kampányában. A Hit Gyülekezete egyháznak a nevezett cikkben bemutatott Romano Kraj nevű szervezethez semmi köze nincs, a Hit Gyülekezete nem vett részt semmilyen szavazatvásárlásban.
A valótlan állítást a műsor bemutatását követően átvette az Index és az azóta megszűnt Magyar Nemzet is.
A Hit Gyülekezete mind a Hír TV, mind a valótlan állítást átvevő lapok ellen sajtó-helyreigazítási pert indított. Az Index még a tárgyalás kitűzése előtt közzétette a Hit Gyülekezete által kért helyreigazítást, a héten pedig a Hír TV és a Magyar Nemzet kiadója is egyezséget kötött a bíróság előtt a Hit Gyülekezetével, amelyben vállalták a perköltség megfizetését és a helyreigazítás közzétételét.
     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.