OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 1., péntek 11:39

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 1., péntek (OS) -

    Meg kell teremteni az ágazati kollektív szerződés létrejöttének kereteit.
2.)    Az FDSZ 2017 januárjában, az Oktatási Államtitkársághoz eljuttatta a Magyar Rektori Konferenciával közös felsőoktatási bérfejlesztési javaslatát.
Felsőoktatási bértáblát az oktatást/kutatást segítőknek!
Ki kell dolgozni az oktatást/kutatást támogató munkakörben dolgozók tudását, tapasztalatát elismerő, a differenciálást is lehetővé tevő garantált illetményrendszert, felsőoktatási bértáblát.
Emelt összegű bértáblát az oktatóknak!
Az oktatói bérszínvonal versenyképessé tétele érdekében érdemben növeljék az oktatói bértábla viszonyítási alapját képező "egyetemi tanár 1" fizetési fokozat garantált illetményét.    
3.)    Arányosabb oktatói bértáblát!
Valósítsák meg az oktatói bértábla egyes munkakörök közötti arányainak korrekcióját, az adózási szabályok változása miatt az alacsonyabb jövedelmű oktatók/kutatók kárára átrendeződött nettó jövedelemarányok kompenzációjára.
4.)    Megtartó erővel bíró bért a kezdő oktatóknak!
Az oktatói bérek rendezésével el kell érni, hogy a kezdő oktatók garantált havi nettó keresete érdemben haladja meg a végzős doktoranduszok ösztöndíjának mértékét.
5.)    A járulékcsökkentési megtakarításból bérdifferenciálást!
Az oktatási kormányzat érje el a munkáltató által fizetendő szociális hozzájárulási járulék csökkentéséből származó "megtakarítás" felsőoktatási intézményeknél történő meghagyását és felhasználását differenciált bérkiegészítés céljára.

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.